Невинаги има нужда от тест за интелигентност. Ето няколко признака, някои

...
Невинаги има нужда от тест за интелигентност. Ето няколко признака, някои
Коментари Харесай

7 знака, че вероятно сте по-умни от средното

Невинаги има потребност от тест за просветеност. Ето няколко признака, някои може би изненадващи, че вашата просветеност е по-висока от междинната:

1. Някои душевен отклонения

Емоционалните разстройства могат да бъдат цената, която някои хора заплащат за високия разсъдък.

Психолозите откриват, че по-високият коефициент на просветеност у децата е обвързван с признаци на биполярно разстройсто в късното тийнейджърство. Това изслдване налива огън в дебата за връзката сред интелегентността, творчеството и психическото здраве.

Други проучвания демонстрират, че съществува връзка сред интелекта и психическите заболявания, която може би води началото си още от нашето еволюционно минало, и повишението на интелекта на homo sapiens било резултат от разновидност на гените. Цената на гентичните разновидности обаче била точно душевен отклонения и болести.

2. Притеснение

Хората с висока просветеност са по-склонни да изпитват терзание, натегнатост и раздразнителност, в сравнение с средно-интелигентните хора. 

Нервното напрежение може да е еволюирало дружно с интелектуалното напрежение и може би е дало на ранните хора еволюционно преимущество в далечното ни минало.

3. Нови хрумвания

Статистиката демонстрира, че по-интелигентните хора е по-вероятно да раждат нови хрумвания. В исторически план това може да е означавало отменяне на суеверията и намиране на нови способи за образуване на обществото.

4. Самотници

Колкото повече интелигентните хора се социализират с другари и познати, толкоз по-малко задоволени са от живота, сочи пък друго проучване, което е в съпротива на теорията, че социализирането прави хората по-щастливи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР